ДЕНЯТ НА БЛАГОДАРНОСТТА В ДИМИТРОВГРАД

Ден на благодарността

Денят на благодарността (Thanksgiving) е празник със специално място в американската култура навсякъде по света, независимо от разстоянията или географската отдалеченост. Празнува се всяка година в последния четвъртък на ноември. Традицията повелява семейството да се събира заедно, като на масата задължително присъства печена пуйка, картофено пюре и пай от тиква. Пуйката се счита за талисман на празника, който носи късмет на хората.

Мис Келси Уолък, стипендиант на фондация „Фулбрайт” и преподавател по английски език, посети децата от клуб „Занимателен английски език” към ОП „Детски и младежки център” Димитровград с ръководител Диляна Тодорова и им разказа за този интересен и много вълнуващ празник. Келси представи презентация на тема „Денят на благодарността“ и даде възможност на децата да изиграят няколко образователни игри свързани с темата.

Тази инициатива е една от многото, в които ОП „Детски и младежки център“ и ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ си партнират и обменят добри практики. Това е възможно благодарение на ръководството на двете институции в лицето на г-н Евгени Пенев – директор на ОП „Детски и младежки център и г-н Красимир Кръстев – директор на ПЕГ „Д-р Иван Богоров, както и на г-жа Деница Макьова и г-жа Валя Лозева.

Thank you, Kelsey!

Happy Thanksgiving!