Евро парти

На гости на ОУ ,,Алеко Константинов“ и ОУ ,,Пенчо Славейков“

На гости на ОУ ,,Алеко Константинов“ и ОУ ,,Пенчо Славейков“

По случай Деня на Европа екипи от гимназията посетиха две от водещите основни училища в Димитровград – ОУ ,,Алеко Константинов“ и ОУ ,,Пенчо Славейков“ и организираха Евро парти – викторина с награди за седмокласниците, които трябваше да отговарят на въпроси свързани с Европа. Част от въпросите включваха информация за държавите, кухнята и културата на държавите от Стария континент.

Тази инициатива имаше за цел да създаде възможност за обмяна на знания и опит между учениците от различни учебни заведения като постави акцент върху европейската идентичност и култура.

В подготовката си за посещението, учениците от гимназията съставиха въпроси за викторина в два кръга, която беше предназначена за седмокласниците от двете училища. Целта на викторината беше да развие интереса и познанията на учениците относно Европа, да им предостави информация за различните държави и да насърчи междукултурното разбирателство.

Богоровци бяха подготвили интересни въпроси, които предизвикаха любопитството и участието на седмокласниците. Всеки правилен въпрос носеше определен брой точки и приближаваше участниците към наградата. Тази форма на забавление и обучение създаде приятна и динамична атмосфера, която спомогна за укрепване на приятелствата и за насърчаване на ученето през играта.

Инициативата бе част от Европейската седмица организирана от младши посланиците към ЕП на гимназията.