,,За и против изкуствения интелект“ – дебат

,,За и против изкуствения интелект“ - дебат

На 11.05.2023г. Богоровци организираха дебат на тема ,,За и против изкуствения интелект“. Участници дебати бяха младши посланици от 9-ти и 10. клас, които се изправиха един срещу друг, за да определят, кой отбор е по-убедителен и кой отбор се справя да говори по-добре пред публика.

Темата за изкуствения интелект е актуална и предизвикателна, като привлича интереса на много хора. Участниците в дебата се подготвиха внимателно и изследваха различни аспекти на темата, както положителни, така и отрицателни. Те представиха своите аргументи, базирани на факти и логика, и се стремяха да убедят публиката със силните си изказвания.

Дебатът беше провокативен и динамичен, като участниците изразяваха своите мнения с яснота и увереност. Въпреки че се насочваха към различни становища, всички участници проявиха високо ниво на комуникация и риторически умения. Те използваха факти, статистики и примери, за да подкрепят своите аргументи и да убедят публиката във важността на своите виждания.

Дебатът не само разви комуникационните умения на участниците, но стимулира мисленето и аналитичните им способности. Той им предостави възможност да изразят своите идеи и да чуят различни гледни точки върху темата. Това ги подготви за конструктивни дискусии и способността да анализират сложни проблеми.

Модератор и ръководител на дебата бе Калоян Добрев, старши посланик на ЕП.

Жури на дебата бяха: г-н Калоян Донев – учител по география и гражданско образование, г-жа Ваня Вълчанова, зам. директор АСД и г-жа Йовелина Бойчева – старши-учител по английски език.

За отбора на 9 клас се състезаваха: Богомил Янев 9в (капитан), Павла Георгиева 9в и Теодора Тодорова 9в.

За отбора на 10 клас се състезаваха: Емилия Чавдарова 10б (капитан), Жени Вълева 10в и Пламена Братанова 10в.

Инициативата бе част от Европейската седмица организирана от младши посланиците към ЕП на гимназията.