МЕЖДУКУЛТУРЕН ОБМЕН С ПОЛША ПО ПОВОД ДЕНЯ НА КНИГАТА

23 април е обявен за Световен ден на книгата, а датата съвсем не е случайна. На този ден и в една и съща година са си отишли две значими личности на световната литература – Уилям Шекспир и Мигел де Сервантес.

ПЕГ “Д-р Иван Богоров” в съвместна работа с професионалната гимназия  Zespół Szkół Mechanicznych в Познан, Полша отбелязват Световния ден на книгата с четене на част от повестта “Малкият принц” от Антоан дьо Сент-Екзюпери на испански език.

Учениците взели участие от нашата гимназия са от 9А клас (Десислава Радева, Евгени Гинчев, Габриела Василева, Джулия Тилкова, Уго Атанасова, Христо Русев, Жаклин Златева, Галина Митева, Симге Салим и Теодора Иванова) с класен ръководител и учител по испански език Теодора Христова, а начело на групата от Полша е г-жа Наталия Василевска (Natalia Wasielewska).

Всички показаха огромно старание и мотивираност в този междукултурен обмен. Целта е да се насърчи младото поколение да открие удоволствието от книгите и да се покаже уважение към приноса на всички автори.

Предстои онлайн връзка, в която всички участници ще се включат в разговор на испански език, за да се опознаят и разкажат за своите страни.

Гледайте видеото тук: “Малкият принц” на испански език