НАГРАДИ ЗА НАЙ-ДОБРИТЕ

Награди за най - добрите

За дванадесета поредна година нидерландската фондация „Стихтинг студифондс Дана“ връчи  награди  за високи постижения на богоровци. По този повод в Димитровград пристигнаха специално Герет и Бетси Верховен – учредители на фондацията. Всяка година те стимулират под формата на учебници и учебни помагала ученици с отлични постижения и класиране на областни, национални и международни олимпиади и състезания.

След тържественото откриване на учебната година в кабинета по история бяха връчени наградните комплекти. С най-разностранни постижения е Иван Нечев от 11 клас, който изпревари конкуренцията в олимпиадите по български език и литература, история и гражданско образование. Пълен комплект от необходимите учебници и учебни помагала получи Николай Русев, който  за втора поредна година спечели олимпиадата по английски език. За познанията си по английски език бе наградена и Исмигюл Шенер. Антония Дечева и Благовеста Георгиева бяха отличени за постиженията си на националния кръг на олимпиадата по гражданско образование.

Специална благодарност и сувенир от  прекрасни български рози Герет и Бетси получиха от г-жа Ралица Сатамова – председател на Училищно  настоятелство „Златорог“. От името на родителите тя благодари за всеотдайността и последователността на фондация „Стихтинг студифондс Дана“ , който дава увереност на учениците, че младите уверени и знаещи хора да бъдещето на България и Европа.

Накрая снимка за спомен запечата събитието в историята на гимназията и в сърцата на богоровци.

Related Posts