НАГРАДИ И ВЕСЕЛИЕ ПРЕДИ КОЛЕДА

НАГРАДИ И ВЕСЕЛИЕ ПРЕДИ КОЛЕДА

Награди, вкусни трапези, смях, български ритми и много добро настроение събра в едно Коледното тържество в ПЕГ “Д-р Иван Богоров“. Специален гост на празника беше заместник-кмета Яшо Минков, който връчи стипендиите на община Димитровград на 16 богоровци, отличени за високи постижения в разделите „Спорт“, „Наука и техника“, „Изкуство и култура“.

В програмата на тържеството участваха Театрално студио „Selfie“ с ръководител Бистра Жекова и Танцов клуб „Богоровци“ с ръководител Стефка Иванова. И двата клуба са създадени и работят по програма „Твоят час“. Младите театрали представиха веселия скеч “Коледни подаръци“ и направиха околосветско пътешествие с най-интересните обичаи за Коледа и нова година. Коледни песни на различни народи звучаха на пет езика – немски, английски, испански, руски и български. Родната традиция на празника присъстваше в прекрасните костюми, танци и усмивки на момичетата от Танцов клуб „Богоровци“.

Особено оживление в празника внесе конкурсът за най-вкусна и близка до българските народни традиции трапеза за Бъдни вечер. Трета награда в конкурса заслужиха учениците от 10.в клас, които пресъздадоха атмосферата на традиционната селска къща с оригинална синия и автентични народни носии. Най-малките от 8.в клас се отличиха с изобилието от посни ястия и оригиналната аранжировка. Първата награда обаче отиде при 11.б клас, които спечелиха с проявения ентусиазъм, кулинарни умения и вложени собствени усилия в представянето. Специалната награда за коледен сладкиш спечели Нелина Петрова от 8.а клас. Накрая всички дружно си хапнаха от вкусните експонати.