НА ДОБЪР ЧАС, ВИПУСК 2022 ГОДИНА!

НА ДОБЪР ЧАС, ВИПУСК 2022 ГОДИНА!

На 12 май 2022г випуск 2022 г. на ПЕГ“Д-р Иван Богоров“ отбеляза своя последен учебен ден. Всички 78 випускници, много учители, приятели и гости изпълниха двора на гимназията. Преди тържеството бяха връчени наградите на отличилите се ученици в изявите по испански език, биология и физика.

Под звуците на песента „Един неразделен клас“ трите паралелки излязоха за последно в училищния двор. В своето приветствие директорът Красимир Кръстев отбеляза успешното завършване на всички от випуска и пожела успех на предстоящите държавни зрелостни изпити. Директорът връчи и специалните стипендии и награди. Богоровска стипендия за отличен успех , творчески постижения и активно участие в училищния живот през целия петгодишен курс на обучение получиха Марина Петкова и Денис Хубенов. Специалната награда бе за Петко Билярски за забележителния му успех в Националния кръг на олимпиадата по английски език – пълно 6,00, резултат без аналог в Хасковска области един от петте за цялата страна. Петко също така е класиран за финала на Х Международна олимпиада по английски език „Английски без граници” HIPPO. в Италия. За креативните си технологични решения по време на пандемията и дистанционното обучение награда получи Веселин Паунов. Специална награда получи и Николай Русев от Х клас за своето III – то място на Националния кръг на олимпиадата по английски език.

От името на абитуриентите Николай Марчев изрази благодарност към ръководството на гимназията и преподавателите и напомни японския обичай уважението към учителите да се изразява с поклон дори в присъствието на императора, защото без учители няма да има и императори.

В словото си от името на класните ръководители Бистра Жекова отправи послания духовност, любов и творчество, като използва програмата за държавния зрелостен изпит по български език и литература. Много настроение внесоха и музикалните поздрави на Авигея Йосифова и Пламена Генчева.

Тържествено бе предадено на новата знаменна група училищното знаме . С много народни ритми и усмивки своя нов стопанин смени и книгата на випуските.

След това микрофонът бе предаден на зрелостниците. Всеки от класовете поздрави своите учители с весели послания, закачки, забавни шаржове и прекрасни рози. Накрая имаше и едно огромно „Благодаря“ с разноцветни букви за знанията, изпитанията, спомените и приятелите за цял живот.