НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА Е ОТКРИТА С НАГРАДИ, УСМИВКИ И ЦВЕТЯ

Новата учебна година 21/22

Новата учебна 2021-2022 година бе открита тържествено в ПЕГ “Д-р Иван Богоров“ в присъствието на новото попълнение богоровци . При спазване на противоепидемичните мерки учениците от осмите класове се запознаха с класните си ръководители, новите си съученици и приятели. Посрещнаха с аплодисменти знамето на училището и стояха мирно при издигането на националния флаг.

Специално приветствие към всички отправи директорът Красимир Кръстев, който изрази увереността, че учениците и учителите от Езиковата гимназия в Димитровград са готови да се справят с предизвикателствата на динамичната учебна среда. Бяха представени и попълненията в преподавателския екип, които в голямата си част са възпитаници на ПЕГ “Д-р Иван Богоров“, които се завръщат в родното училище вече като преподаватели. Представител на фондация „Фулбрайт“ тази година в гимназията ще бъде Малик, която ще споделя своя опит в усвояването на английски език. За втора поредна година испански език ще преподава и Алберто, който с усмивка заяви, че остава, защото много харесва България, Езиковата гимназия и колегите си в нея.

За десета поредна година бяха връчени и стипендиите на холандската фондация „Стихтинг студифондс Дана“. Йорданка Благоева от името на учредителите поздрави отличените през тази година – Иван Нечев, Румяна Вълчева, Денис Хубенов, Марина Петкова и Кристиана Иванова. Те получиха своите награди под формата на учебници и учебни помагала. Наградите на холандската фондация се връчват за постижения на национални и областни състезания и олимпиади.

След първия училищен звънец осмокласниците влязоха в класните стаи.За останалите випуски учебната година бе открита по график с присъствие в Час на класа.

Related Posts