ОТБОРЪТ “БЕСТ” В СЛИВЕН

БЕСТ в Сливен

В последния уекенд на месец ноември се проведе Есенното състезание на Българските турнири по английска реч и дебати в гр. Сливен. 14 ученици представиха достойно гимназията в силна конкуренция в категорийте „Поезия“, „Проза“ и „Дебати“.

Най – висок резултат постигна Ана – Мария Петрова от IX в клас, която са класира на полуфинал /дванадесетте най – добри/. Това и дава право да участва на Националното състезание през април 2024г.

С поезия се изявиха Мадлен Йосифова, Виктория Костова и Цветелина Димитрова от IX б клас и Ани Гочева и Ева Петрова – Сатамова от IX а.

През тази учебна година отборите по дебати са вече два – по един в старша и младша възрастова група. Те се представиха достойно също сред много силна конкуренция. Нашите дебатьори са – в старша възрастова група: Теодора Тодорова от Х в клас, Христо Русев от Х а и Катерина Хубенова от IX в клас, отборът в младша възрастова група е в състав – Николай Паунов от от IX б, Георги Димитров и Александър Христозов от от IX а, Катерина Шиедора и Седеф Сали от  VIII б клас.

Всички те са много мотивирани да продължат участието си в следващия турнир. Да им пожелаем успех!

Турнирите по английска реч и дебати развиват езикови, комуникативни, презентационни и социални умения у учениците. Те са форум, на който се срешат връстници от езикови и математически гимназии в страната и място за нови срещи и познанства.

Треньор на отбора е Келси Уолък /помощник учител към програмата Фулбрайт/ и помощник ръководител Иванка Андреева. През тази учебна годиа отборът „БЕСТ“ е регистриран към НП „Занимания по интереси“.

Related Posts