ОТНОВО  ПРОЛЕТНО НАДИГРАВАНЕ

Пролетно надиграване 12

„БОГОРОВЦИ И ПРИЯТЕЛИ ТАНЦУВАТ“

На 28 април 2023г в спортна зала „Младост“  се състоя дванадесетото издание на Пролетното надиграване „Богоровци и приятели танцуват“. Тази година то бе посветено на 30-годишнината на ПЕГ“Д-р Иван Богоров“. Участваха 7 отбора, като три от тях бяха на гостите от ПМГ“Иван Вазов, сборен отбор “В ритъма на танца“ и дебютантите на надиграването – отборът от училище „Христо Смирненски“ в с Радиево. Богоровци се представиха с четири отбора – на абитуриентите, за които това беше последното участие, два отбора  с младите надежди на Танцов клуб „Богоровци“ и традиционния отбор на преподавателите, който също бе значително обновен. Компетентното жури на надпреварата бе отново с председател  видният наш хореограф г-н Александър Милушев.

Надпреварата бе в три раздела. Първият бе  задължителна програма от народни хора, вторият бе най-оспорван – двубой след изтеглен жребий. Третият раздел бе волна програма – всеки отбор подгови свое хоро, което да представи. За майсторите на ръченицата бе надиграване по двойки

След повече от двучасова надпревара се оформи следното класиране – първото място бе за отбор „Роза“ от ПМГ“Иван Вазов“. Втори  е сборният отбор „Синчец“ от клуб „В ритъма на танца“, а трети – отбор „Абитуриенти“ от домакините. С диплом своето участие отбелязаха отборите „Кокиче“ от с.Радиево, и отборите „незабравка“, „Люляк“ и „Лилия“. Наградата за най-добри изпълнители на ръченица отиде отново при „розите“. За най-добър водач на хорото бе обявен Илиян от отбор „Синчец“, а Иван от  отбора на абитуриентите бе награден като най-атрактивен  „куйрук“ на хорото.

Изненадата в тазгодишното Пролетно надиграване бе оригиналната покана за бала, която абитуриентите  отправиха към своя класен ръководител г-жа Стефка Иванова  – организатор и вдъхновител на надиграването. Те се строиха в шпалир със специален трансапарант , цветя и  торта с послание :“Всичко е физика“. Поканата бе изключително емоционална и получи съгласието на трогнатата класна. Възхитената публика също се присъедини с аплодисменти.

По традиция Пролетното надиграване отново се превърна в празник на българщината, красотата , радостта  – от преживяването на  истинските духовни ценности.