ОТНОВО  „ЧАС ЗА ЛЮБОВНА ПОЕЗИЯ“

Час по любовна поезия

И през тази година спазихме прекрасната традиция да проведем специален „Час за любовна поезия“. През тази 2023г. това стана с много желание и оживление на 10 февруари във видеозалата с над 20  участници, които рецитираха на пет езика. Мадлен Йосифова, Виктория Костова, Христо Русев, Николай Петров, Ивет Иванова и Емануил Динков представиха своите любими български поети. Ани Гочева, Ванеса Стоянова и Ева Сатамова четоха свои стихове на английски език. Нежни послания на испански език прозвучаха в изпълнение на Теодора Иванова и Симге Салим. Шедьоври на немски език изпълниха Йоанна Бойдева и Моника Василева. Стихове на Пушкин и Висоцки в оригинал изпълниха Гергана Консулова, Жени Вълева и Даная Манолова. Своя авторска поезия представиха Цветелина Димитрова, Анжелика Георгиева и Теодора Иванова. Специалното музикално поздравление бе на Добрина Дулева  – възпитаник на Академията за таланти.

Часът за любовна поезия завърши с весела игра, в която се събраха безсмъртни любовни двойки като Ромео и Жулиета, Дон Кихот и Дулсинея, Яворов и Лора.

Благодарим за вниманието и приятното настроение на нашите специални гости от ОУ“Алеко Константинов“ и ОУ“Пенчо Славейков“.

Изявата бе посветена специално на 30-годишният юбилей на ПЕГ“Д-р Иван Богоров“!