ОЩЕ ЕДИН СПЕЧЕЛЕН ПРОЕКТ – ОБНОВЯВАНЕ НА УЧИЛИЩНАТА БИБЛИОТЕКА

Новини

През учебната 2023-24г в ПЕГ “Д-р Иван Богоров“ – Димитровград ще се работи по още един спечелен проект, който предвижда цялостно обновяване на училищната библиотека. Проектът е финансиран от Министерство на образованието и науката по НП „ Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“ по Модул „Съвременна среда за качествено обучение по хуманитарни науки, изкуства и спорт“. Общата стойност на отпуснатите средства е 14 500 лв. По-голямата част от тях са предвидени за подмяна на подовата настилка в училищната библиотека, пълна смяна на старите стелажи за книги, закупуване на изцяло ново обзавеждане – атрактивни и удобни маси и столове, удобни фотьойли. Значителни средства са предвидени и за обновяване фонда на библиотеката с нови заглавия учебна и художествена литература, както и за подходящи софтуерни продукти.

Целта на цялостното обновление е да се създаде модерна и ефективна среда с динамични източници на информация, която да насърчава четенето, проучването и да провокира въображението и творчеството на младите хора. Затова в проекта са предвидени и много изяви през цялата учебна година – традиционно включване в Маратона на четенето и Националната седмица на четенето, открити уроци по английски и втори чужд език, български език, история и философия. Тук с удоволствие ще се организират срещи с изявени творци и гости на гимназията. Предвидени са и забавни състезания и конкурси.

Екипът преподаватели, който ще реализира проекта, включва Бистра Жекова – главен учител по български език и литература, Иванка Андреева – старши учител по география и история , и Валя Лозева – преподавател по английски език.