ПРОЕКТ „ЖИВА ИСТОРИЯ“ Е УСПЕШНО ОСЪЩЕСТВЕН

ПРОЕКТ „ЖИВА ИСТОРИЯ“ Е УСПЕШНО ОСЪЩЕСТВЕН

Екипът на проект „Жива история“  успешно приключи цялостната му реализация непосредствено преди патронния празник на гимназията – 20 април. Според предвидените дейности седмица по-рано във фоайето на втория етаж бе експонирана изложбата „Моето училище – моят свят“. Тя съдържа 11 постера с кадри и информация от училищния живот. Специално за тази изложба свои снимки изпратиха и възпитаници на училището от различни випуски. Първа награда спечелиха фотосите на Димо Александров – випуск 2009г, от серията „Приятели в училищния двор“. Второто място бе отредено за спомените на Добромир Зафиров – випуск 2019г , с поредица от снимки на тема „Победителите“. Снимката от телевизионното студио отреди трета награда за Калоян Добрев – преподавател по английски език и Богоровец от випуск 2012г. Изложбата съдържа още кадри от фотоархива на училището.

Готов е и сборникът с материали за историята на ПЕГ“Д-р Иван Богоров“. Той е озаглавен „ Напред и нагоре – нашата гимназия разказва“ и е посветен на 30-годишнината на училището. В над 150 страници са представени акцентите от развитието на димитровградската Езикова гимназия, запазена е паметта за основателите и ветераните, подчертана е приемствеността между учители и ученици. Специално място е отредено на носителите на Богоровска стипендия през годините. В снимки и усмивки са припомнени вълнуващи моменти от празници, проекти и екскурзии. Особен интерес предизвиква приложения архив от статии от местния печат, посветени на гимназията. Този архив бе изготвен с професионалната помощ на екипа на Градска библиотека „Пеньо Пенев“.

Момичетата и момчетата от екипа на проект „Жива история“ са удовлетворени от резултата на своята дейност и вече коментират идеи за бъдещето.

Related Posts