ПРОЛЕТНО РЕГИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ БЕСТ

БЕСТ в Сливен

На 24.02. и 25.02.2024г. в гр. Бургас се проведе Пролетното регионално състезание на Български турнири по английска реч и дебати за Източна България. Домакин на форума бе ПМГ „Акад. Никола Обрешков“.

Гимназията бе представена достойно от общо 13 ученици, които се състезаваха в категориите поезия, проза и дебати. В категория проза се представи Ани Гочева от 9. А клас, с поезия – Виктория Костова и Цветелина Димитрова от 9. Б. Отборите по дебати се увеличиха от предното състезание. Те вече са три. Два в младша възраст и един в старша. Всеки от отборите е съставен от трима или четирима ученици. Нашите дебатьори са: Николай Паунов от от9. Б, Катерина Шидерова и Седеф Сали от 8. Б клас; Георги Димитров, Александър Христозов, Мартин Маринов и Митко Делчев всички от 9. А; Теодора Тодорова от 10. В клас, Христо Русев от 10. А и Катерина Хубенова от 9. В клас.

Във всяка от категориите представянето премина в няколко предварителни кръга с висока конкуренция. Отборът се представи достойно.

Виктория Костова се класира на полуфинал в категорията поезия. Това и дава право да участва на Националното състезание.

Треньор на отбора е Келси Уолък – помощник –учител към Фулбрайт. Техен придружител е Иванка Андреева – преподавател по история и география в гимназията.

Пожелаваме на всички привърженици на идеята БЕСТ бъдещи успехи!

Related Posts