УСПЕХИ В ПРОЛЕТЕН ТУРНИР best 2021

Пролетен турнир BEST 2021

На 13 и 14 март се състоя Пролетното източно регионално състезание по реч и дебати на английски език, организирано от фондация „БЕСТ“. Форумът е втори пореден за тази учебна година и премина изцяло в платформата Дискорт.

Отборът на ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ се включи в категориите интерпретация на проза, поезия и драматичен дует като някои от участниците се състезаваха в повече от една категгория. Участниците са Рая Димитрова, Гергана Консулова и Николай Петров – IХ-б клас; Генади Илиев и Никола Ангелов от Х-в клас; Никол-Валери Димитрова и Наталия Ганчева – ХІI-а клас се представиха отлично. При своята подготовка проявиха усърдие и прецизност под ръководството на техния треньор Кристиян Георгиев (възпитаник на гимназията от випуск 2019), отговорниците на отбора във фондацията Никол – Валери Димитрова, Наталия Ганчева и техническия им сътрудник г – жа Ианка Андреева (учител по история и география).

До финалите достигнаха:

Рая Димитрова (младша група) III място в категория „Проза“

Николай Петров (младша група) V място в категория „Проза“

Наталия Ганчева (старша група) ІV място в категория „Поезия”

Наталия Ганчева и Никол – Валери Димитрова (старша група) II място в категорията „Дуо“

Честито на победителите!

Учениците достигнали полуфинали и финали добиват право да се явят на Националното състезание. Там те ще се конкурират с представители от Западния регион. Генади Илиев и Никола Ангелов имат класиране на полуфинал в драматичен дует от Есенното източно регионално състезание през декември 2020 г. Целият отбор ще се представи на Националното състезание през април 2021 г.

Успех момичета и момчета!