УСПЕХИ ЗА БОГОРОВЦИ ОТ пРОЛЕТНОТО СЪСТЕЗАНИЕ best

Пролетно състезание BEST

В края на февруари /25 – 27. 02. 2022 г/ се проведе Пролетното рерионално състезание BEST по английска реч и дебати, отново в дигитална среда. Гимназията традиционно участва и богоровци се представят отлично. 

От това регионално състезание можем да се похвалим с много добри постижения. ПЕГ “Д-р Иван Богоров” беше представен от два отбора по дебати /младша и старша възраст/ и едно дуо. 

Отборът по дебати младша възраст участва за втори път тази година и постигна заслужен успех.  Емилия, Пламена и Николай от 9 Б клас получиха право да участват на Националният кръг на състезанието през април 2022г. 

Отборът по дебати в старшата възрастова група участва за първи път тази година и също се представи достойно. В него участваха Исмигюл, Атанас и Николай от 10 В клас. 

Дуото на Евгени и Симге от 8 А клас също отбеляза успех. Те представиха сцени от анимационния филм “Finding Nemo”. Класираха се на полуфинал, което им дава право да участват на Националния кръг. 

За подготовката на отбора всеотдайно работи техният треньор Малик Брунер – помощник учител по английски език към фондация Фулбрайт, с подкрепата на Иванка Андреева  – учител в гимназията. 

Следващия месец предстои Националният кръг на състезанието по английска реч и дебати BEST. Класираните богоровци вече усилено се подготвят. 

Отбор по дебати и Дуо дерзайте! Успех!

Related Posts