УСПЕХИ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ОЛИМПИАДИ

Успехи в Национални олимпиади

Дори в сложната епидемиологична обстановка богоровци потвърдиха традиционно силното си представяне на областните олимпиади.

За Националния кръг на олимпиадата по гражданско образование се класираха Кристияна Иванова, Румяна Вълчева в екип с Таня Лукова от XI -а клас, както и Денис Хубенов от XI-б клас. И четиримата са с преподавател Тодор Тодоров.

Две първи места на Областния кръг на Олимпиадата по история и цивилизации. Те са за Иван Нечев от IX-б клас с преподавател Тодор Тодоров и за Марина Петкова от XI-в клас с преподавател Иванка Андреева.

Отлично е и представянето на Областния кръг на олимпиадата по български език и литература. На първо място сред учениците от ХII клас е Боряна Динева. С втори и трети резултат сред единадесетокласниците са Марина Петкова и Румяна Вълчева – всички с преподавател Бистра Жекова. Достойно е и представянето сред десетокласниците на Георги Делчев с преподавател Илина Кинева.

Своята креативност на Общинския конкурс за таланти „Шанс“ доказаха и Ивет Иванова от IX-б и Янис Янчев от X-б клас. И двамата са отличени на първите места в своята възрастова група за представянето си в разделите „Изобразително изкуство“ и „Приложно изкуство“ – „Мода на бъдещето“.