УСПЕШНО НОВО НАЧАЛО

Първи учебен ден_2023

Тържествено, с награди и усмивки започна новата 2023 -2024г в ПЕГ“Д-р Иван Богоров“. Двора на училището изпълниха ученици, преподаватели, родители и много приятели. Специални гости на тържеството бяха заместник- кмета на община Димитровград Яшо Минков и Венета Колева – секретар на общината.

Точно в 10 часа под звуците на  нашата песен „Богоровци“ бе внесено училищното знаме. С вълнение всички изслушаха химна „Мила родино“ докато се вдигна националния флаг. Последва приветствие от директора на гимназията Красимир Кръстев, който подчерта, че гимназията продължава своето уверено развитие и обновяване.

В центъра на събитието бяха наградите на нидерландската фондация „Стихтинг студифондс Дана“, която за дванадесети път отличи богоровци, които през предходната учебна година се отличиха в областни, национални и международни състезания, олимпиади и конкурси. Герет и Бетси Верховен – учредители на фондацията – връчиха сертификатите на Антония Дечева, Иван Нечев, Благовеста Георгиева, Исмигюл Шенер и Николай Русев с пожелания да не спират пред предизвикателството да дават най-доброто от себе си. Специалните поздрави към гостите от Нидерландия беше благодарственото писмо от името на наградените и веселото ритмично Йовино хоро в изпълнение на Танцов клуб „Богоровци“.

На празника бяха представени и новите чуждестранни преподаватели. По английски език това е Келси Уолък от комисия „Фулбрайт“, а по испански език – Мерседес дел Кармен Мена Родригес, която е при нас със съдействието на посолството на Кралство Испания у нас.

Звънът на първия училищен звънец и плиснатата вода с пресен здравец отбелязаха началото на учебните занятия, а на вратата за всеки имаше късче прясна пита с мед – да е спокойна и успешна новата учебна година.

Related Posts