ФУТБОЛНА ПОБЕДА НА ОБЛАСТНИЯ КРЪГ

Ученически игри - футбол, финал 2024

Футболният отбор на ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ постигна огромен успех! Момчетата водени от учителя по география и икономика Калоян Донев, завоюваха първото място на областното първенство по футбол във възрастова група 8-10 клас.

            На 20.03.24 богоровци се наложиха над своите връстници от Свиленград с резулт 5 на 2. В следващия ден от надпреварата мачът-финал, който определи областния шампион, беше доста оспорван. Срещу противник от областния град, на два пъти играчите на Донев изоставаха в резултата, но съумяха да изравнят и да се върнат в мача. В последните минути се стигна до удар в гредата и няколко намеси на противниковия вратар, но в редовното време резултатът се запази 2 на 2. Победата бе решена след изпълнение на дузпи, като с две спасявания се отчете капитанът и вратар на отбора Алекс Койнов. След всички изиграни срещи от общинската и областна фаза на междуучилищните игри, головата разлика на отбора е 28 вкарани на 5 допуснати гола. И в двата етапа на надпреварата голмайсторите също са наши възпитаници, на общинско ниво – Даниел Момчилов, а на областно – Даниел Петров.

            Ръководството на гимназията благодари на играчите и техния ръководител за борбеността и положените усилия! Пожелаваме успех на отбора в следващото ниво на надпреварата!

Related Posts