EOROPE DEBATES

Europе Debates

ПЕГ „Д-р Иван Богоров“, гр. Димитровград отбеляза Деня на Европа с хибридно състезание по дебати и въпроси от гражданско образование.

Ученици от осми, девети, десети и единадесети клас трябваше да се готвят по теми свързани с политиките на ЕС като: програмата Еразъм +, зелената сделка,  киберсигурност и други.

В първи кръг участниците имаха 3 минути да представят предварително изтеглена тема на български език, а във втори трябваше да резюмират темата си на английски. Трети кръг изискваше участниците да отговарят на въпросите от викторината на Евростат в рамките на 3 минути. Състезанието провери уменията на участниците да говорят пред публика, да синтезират определена информация и техните общи познания по гражданско образование.

Макар и при силна конкуренция, и разлика от 1 точка, победител бе отборът на 11Б клас следван от 10Б и 11В клас. В отбора на победителите участваха Гергана Делчева, Александър Любомиров и Виктория Колева.

Журито на състезанието бе в състав: г-н Тодор Тодоров – учител по история и гражданско образование, г-н Калоян Донев – учител по география и икономика, и г-н Калоян Добрев – учител по английски език и старши посланик на ЕП.

Състезанието бе организирано от младши посланиците на гимназията, които са част от програмата за училища посланици на Европейския парламент в България.

Related Posts