Ден на самоуправлението в ПЕГ ,,Д-р Иван Богоров“

Ден на самоуправлението Жени Вълева - Директор

Богоровци отбелязоха 9 май – Деня на Европа с ден на самоуправлението и  имаха възможност да влязат в обувките на своите учители за един ден. Нашите ученици бяха директори, учители и непедагогически персонал. Те успяха да видят как функционира гимназията отвътре.

В ролята на директори, те се запознаха с управленските аспекти на училището, включително планиране на дейностите, координиране на учебния процес и взаимодействие с учители, родители и ученици. Те разбраха колко отговорност и организация изисква ръководенето на училище. Позицията на директор зае Жени Вълева от 10В клас, а заместник директор бе Благовеста Георгиева от 11Б клас.

Като учители, учениците се научиха да предават знания и да се грижат за обучението на своите съученици. Те планираха и проведоха уроци по различни предмети, отговаряха на въпросите на учениците. Това изживяване им позволи да осъзнаят трудностите и предизвикателствата, пред които са изправени учителите всеки ден, и да ценят уменията и предаността, които изисква професията.

Освен това, учениците се включиха и в ролята на непедагогически персонал. Те се занимаваха с различни задачи, свързани с поддръжката на училищната среда, организацията на учебни материали и оборудване, както и със задачи, свързани със сигурността и доброто функциониране на училището.

Инициативата бе част от Европейската седмица организирана от младши посланиците към ЕП на гимназията.