Отлично представяне на ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ на националния кръг на олимпиадата по английски език

Новини

Възпитаниците на ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ са доказали многократно, че са уникални и специални. Впечатляващите им постижения и тази година потвърждават това за сетен път.

Нашият дванадесетокласник Петко Бориславов Билярски от XII В клас, с преподавател Йовелина Бойчева-Тенева, се класира и участва в националния кръг на олимпиадата по английски език, провел се на 26 март 2022 г. С решение на Националната комисия за организиране и провеждане на олимпиадата по  английски език за учебната 2021/2022 година, определена със Заповед № РД09-2606/ 30.09.2021 г. на министъра на образованието и науката, той постигна феноменално класиране сред петте най-добри в страната в неговата възрастова група, за което получи званието „лауреат“ и оценка отличен (6). Този резултат е  единствен за Хасковска област и ни прави изключително горди с него.

Освен това участие в националния кръг на тази олимпиада взе и нашия десетокласник Николай Русев, с преподавател Даниела Георгиева, който се класира на трето място в страната в групата на X клас.

За уникалното представяне на тези момчета училището получи специални поздрави от РУ на МОН – гр. Хасково.

Гордеем се с постиженията на нашите богоровци и им желаем здраве и още много бъдещи успехи.

Related Posts