СТАНИ БОГОРОВЕЦ

Стани богоровец

Това беше надсловът на забавно състезание, което се проведе на 27 ноември 2023г във видеозалата на ПЕГ“Д-р Иван Богоров“. Състезанието е поредната изява по проект „Жива история“, финансиран по общинска програма „Димитровград на младите“. Специално за състезанието екипът на проекта подготви отлични условия за провеждане, както и въпроси в два кръга – от живота и делото на д-р Иван Богоров и от историята на  нашата гимназия.

Участници в надпреварата бяха три отбора от осмите класове, ентусиазирано подкрепени от своите съученици като публика. Като арбитри се изявиха класните ръководители, заместник-директорът г-жа Ваня Вълчанова и ръководителят на проект “Жива история“ г-жа Бистра Жекова.

Състезанието се проведе в два кръга, като всеки от отборите изтегли по три въпроса. Точните условия на въпросите и правилните отговори можеха да бъдат сравнени и с текст на специална презентация, достъпна на големия мултимедиен екран. Отличната подготовка на състезателите спечели аплодисментите на публиката. Зрителите също можаха да се включат  в игра с публиката, която им донесе сладки награди.

В класирането накрая поведе отборът на VIII-б клас с 8,5 точки. Само на точка от тях се нареди отборът на VIII-а клас, а третото място бе за VIII-в клас. Всички участници получиха индивидуална награда, а за отборите организаторите бяха подготвили вкусни торти.

Целите на изявата бяха две – да се съхрани и предаде на следващите випуски богоровци паметта за личността и делото на д-р Иван Богоров, както и да се познава историята на родната гимназия. И двете цели бяха реализирани категорично.

Related Posts